Hoe kun je van overspannenheid afkomen? -

 

De individuele gast … 

 

Vragen/opvattingen die je mogelijks hebt alvorens naar InnEssence Stokershorst te komen.  

Is dit werkelijk alles wat er is?  Ik weet niet wie ik ben of wat ik wil… Ik kamp nu reeds zolang met stemmingswisselingen. Ik begin te merken dat het alcoholgebruik een impact op mezelf en mijn omgeving maakt…  Steeds als ik me minder goed voel dan eet ik zoetigheid … het lijkt alsof ik niet uit deze vicieuze cirkel geraak.   Ik ben …. verloren en daarmee ook mijn wil om te leven; help mij!   … Misschien denk je aan iets anders, je voelt je anders… of het in een hokje past of niet, is minder belangrijk. Goh weet je; noem het een Burn-out of een depressie… eetstoornis of verdriet. Het is allemaal zeer wezenlijk en we geven onze situatie uit gemakzucht een naam/betekenis. De betekenis is vaak niet positief en bovendien kwetsend voor ons innerlijk wezen. Zou je jezelf ook deze naam toe-eigenen? Wat is er veranderd sinds je kind was? Wat is er nu echt anders waardoor je jezelf niet meer goed voelt in je vel?    Bij het afstappen van dat wat nu is om een weg te bewandelen van dat wat authentiek wil zijn; komen we een hoop leerrijke echter ook “zware” inzichten tegen. Er is namelijk het verschil tussen dat wat jij wil vanuit uw “ik” en dat wat je authentiek echt wilt.  Het onderbewuste wenst te zijn… hier en in het nu heeft het te doen wat het gevoel aangeeft.  De vrije wil echter stuurt en dwaalt en brengt ons een hoop uitdagingen; tot zolang we er genoeg van hebben en het anders willen doen…Pas op de moment dat wij zelf kiezen om het anders te doen, pas dan zal het veranderen. Pas als we ongeacht mening van omgeving, ouders, kinderen… maar ook overtuigingen langs ons neer kunnen leggen; kunnen we waarlijk ons innerlijk weten omarmen.  

 

Je bent welkom op InnEssence op je innerlijke waarheid te (her)ontdekken. We brengen je de essentie om te kunnen vertragen … een vriendelijke plek van heling, rust en welzijn waar men zich kan onderdompelen in de essentie van het leven met of zonder externe belgeleiding en ondersteuning.  Je doet het zelf… hoe kan je anders op je eigen gegronde en authentieke benen staan? Wij bieden je enkel tools en inzicht vanuit een essentiële omgeving.

 

 

Voor prijzen en informatie neem  dan contact met ons op https://www.innessence.org/contact.

 

 

Review gast:

 

Ik ben 2 weken op een retraite geweest bij InnEssence. Deze 2 weken zijn voor mij zeer waardevol gebleken en heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Hier zitten geen artsen die het uit een boekje geleerd hebben, maar o.a. een beheerders stel met heel veel levenservaring, die ook door soortgelijke processen heen gegaan zijn zoals ik (burn-out) en delen wat zij daar ten tijde allemaal van geleerd hebben. Ze begrijpen me, komen op een hele informele manier snel tot de kern tijdens gesprekken die ontstaan op een willekeurig moment van de dag op een willekeurige plek op het terrein. Dit vond ik persoonlijk fijner dan gesprekken die ik op een kantoortje bij een psycholoog heb gehad tijdens een afspraak van 1 uur waar je tegenover iemand mag gaan zitten en je verhaal kunt doen. Verder hebben ze een team van specialisten om zich heen, die ze op basis van waar ik behoefte aan had, of waarvan zij dachten dat goed voor me zou zijn, langs lieten komen. Bijv. voor familieopstellingen, ademhalingssessie, klankenmeditatie, yoga en een truffelceremonie. Los van deze specialisten had ik ook het geluk dat er 4 andere mensen op een retraite waren. Ik heb ook veel van deze gesprekken geleerd en het is fijn om je verhaal te delen met mensen die door een soortgelijk proces heen gaan. Het voormalig klooster is een hele fijne en rustige plek in de natuur met nagenoeg geen negatieve prikkels. 3 keer per dag wordt er heel lekker biologisch en afwisselend vers eten klaar gemaakt op vaste tijden. Ik zie het echt als een geschenk dat ik dit mee heb mogen maken, tot rust heb kunnen komen en het allerbelangrijkste in 2 weken tot al allemaal waardevolle inzichten heb kunnen komen waar ik bij andere trajecten maanden tot jaren over zou doen.

Roy, 34 jaar